13:00

Bosnisk SK

Referat: IK Oden - Bosnisk SK

Äntligen hemmaplan på riktigt då Brandthovda IP var spelklar och gräsmattan riktigt fin.
Vi kom från tre raka utan seger i serien men onsdagens DM-semifinal mot Diaspora (vinst 4-1) gav förhoppning om att formen var i antågande.
Men tufft motstånd mot topplaget Bosnisk SK som kom från 3-2 vinst mot serieledarna IFK Västerås.
De hade värvat bra med två före detta VSK-spelare, Alan Kosik och Linus Sjöberg.
Första halvlek blev mycket händelserik och BSK hotade i inledningen men vårt försvar stod pall.
Istället fick vi ett tidigt ledningsmål när David A slog ett markinlägg från höger till Karwan som väggade med Hampus och satte 1-0 med ett skott i högra hörnet!
Efter det fick vi självförtroende och skapade flera chanser som var ytterst nära att resultera. Och Alex hade ett mål som tyvärr blev bortdömt då domaren ansåg att David A i momentet innan gått för hårt på målvakten.
Lagen bytte chanser i resten av halvleken även om vi borde gjort ett par mål till. Det höll på att straffa sig då Alan Kosik hade fritt skottfält från straffpunkten och satte ett stenhårt skott mot vänstra hörnet men Robin gjorde en enhandsräddning i landslagsklass och såg till att vi kom undan med 1-0 ledning i paus!
1:a halvlek
4' Gult kort på Sebastian för fasthållning
5' Frisparksinlägg av BSK mot bortre där Oscar styr undan bollen till hörna, mycket viktigt ingripande
5' BSK hörna som slås ut till förre Oden-spelaren Almir som får på en bra träff med vänstern men bollen smiter tätt över ribban
7' Djupledsboll av BSK som deras snabbe anfallare nr 11 hinner först på och han skjuter ett bra skott som Robin räddar
8' 1-0 Oden genom Karwan (assist Hampus)
9' Alex kommer fri med målvakten som räddar och Hampus tar returen men ny räddning av målisen
11' Inlägg av Elvin som Alex tar emot och fintar försvararen som dock hinner tillbaka och täcker skottet till hörna
17' David A skjuter och målvakten släpper retur som går till Alex som gör mål men det blir bortdömt p g a David fullföljer mot målvakten vilket bedöms som ruff
18' BSK tar sig fram till friläge och spelaren lägger en sidledspassning mot bortre där Elvin störtdyker och täcker till hörna annars mål där
29' Elvin slår ett inlägg från vänster som studsar farligt i Bosnisks straffområde, varpå Karwan lägger en yttersida mot bortre som dock går utanför
31' Bra inlägg av BSK som ger ett friläge för Kosik som skjuter över
34' Inlägg från höger av Simon som kom in istället för David A till Alex som försöker klacka in bollen men målvakten räddar
35' Djupledsboll till Alan Kosik som kommer fri med Robin och försöker placera den i högra hörnet men bollen tar i stolpens utsida till inspark!
35' Nytt friläge för Alex som avslutar med högern men precis utanför främre stolpen
38' Gult kort på nr 7 i BSK för tröjdragning på Sebbe
39' Perfekt frisparksinlägg av Sebbe som Karwan nickar fram till Simon som lobbar över målvakten men bollen går tyvärr utanför stolpen
40' Alan Kosik kommer fri med Robin som räddar avslutet
40' Efterföljande kontring av Oden där Hampus spelar fram Alex som kommer fri med målvakten men skottet går utanför
41' Istället kontrar BSK och avslutar med ett inlägg mot bortre där Alan Kosik nickar men bollen går i burgavlen
43' Hörna av BSK som deras nr 14 nickar tätt utanför vänstra stolpen
44' Markinlägg av Simon från höger till Alex som försöker vinkla in bollen i vänstra hörnet men får för mycket skruv så bollen rullar retfullt utanför målet
45' Crossboll av Almir till Alan Kosik som skjuter men Robin räddar
45+1' En otrolig målchans för Alan Kosik som Robin enhandsräddar vid stolproten när alla hade räknat in kvitteringen - tack Robin för denna viktiga räddning!

--------------
I andra halvlek växlade vi upp och skapade genast målchanser på frisparkar och hörnor. Och 2-0 kom redan efter 4 minuter efter just en hörna som BSK fick undan men Oscar jobbade ut till hörnläggare Hampus som hittade Martin som pangade bollen i ribban och den studsade ner men inte i mål, dock hade den sån skruv att den studsade tillbaka in i målet igen!
Sedan kändes det som om vi hade en otrolig energi samtidigt som motståndarna kroknade. Alex pressade bra på högerbacken som slog en felpassning som Hampus tog hand om, gjorde några överstegsfinter och placerade in en bredsida från straffområdeslinjen i målvaktens högra hörn. 3-0 och det var i det närmast klart!
Men vi var inte nöjda. David Curolo sköt en frispark stenhårt i ribban och Oscar var först på returen som han tryckte in i mål till 4-0. Vi lät hela bänken spela och både Felipe och Senai kom in med stor energi. Elvin kom på överlapp på vänsterkanten och fick bollen av Karwan, tog sig sedan in i straffområdet och pangade in 5-0!
Och i slutminuten gjorde Elvin en 50-meterslöpning, hann upp bollen på kortlinjen och passade bakåt till Senai som tryckte in 6-0 via stolpen!
Det här var en oerhört stark insats av laget, vi hade hoppats på vinst men inte dessa stora siffror mot ett topplag i serien. Idag klaffade allt, försvar såväl som anfall och med sex olika målskyttar dessutom!
Det är mycket svårt att ta ut matchens lirare, kunde välja vem som helst egentligen men tycker att Sebastians insats som högerback där han hade kontroll på självaste Alan Kosik större delen av matchen var något utöver det vanliga och han får därmed utnämningen!
2:a halvlek
47' Frisparksinlägg av Hampus som Karwan nickar mot mål, bra träff men målvakten räddar till hörna
48' Hörna av Hampus som studsar farligt i straffområdet och Alex kommer till abslut som dock blockeras till ny hörna
49' 2-0 Oden genom Martin (assist Hampus)
50' BSK tar sig direkt till friläge när vi sover lite och återigen är det Alan Kosik men han skjuter utanför i mycket bra läge
60' 3-0 Oden genom Hampus (utan assist)
64' Inkast av BSK mot främre stolpen där Alan Kosik felvänd gör en bicykleta som precis smiter utanför stolpen
65' Gult kort på nr 6 i BSK för hårt spel
66' 4-0 Oden genom Oscar (assist David C)
68' Bra frispark av Karwan som målvakten räddar till hörna
76' Inlägg av Sebbe från höger mot bortre där Karwan nickar i burgaveln
79' Bra frispark av BSK som Robin räddar
79' 5-0 Oden genom Elvin (assist Karwan)
82' Senai kommer fri med målvakten och rundar denne men kommer ur vinkel och skottet blockeras av en back när bollen är på väg in i mål
87' Senai spelar fram Karwan som skjuter men målvakten räddar till hörna
90' 6-0 Oden genom Senai (assist Elvin)